Sexuell hälsa

juni 7th, 2013 | by | blandat, personliga inlägg

jun
07

shutterstock_115986493

Sexualitet är utan tvekan en viktig del av människors liv. Att ha ett tillfredsställande sexliv är nämligen en förutsättning för folkhälsan. Undersökningar visar att det finns tidligt sammanhang mellan  sexuellt välbefinnande och bra livskvalitet. Men vad om man är singel?

Nu för tiden är det många som bor utan sambo eller en fast livspartner. Singellivet och singelkulturen har blivit mer utspridda bland befolkningen. I takt med denna utveckling har det också blivit mer populärt att använda sexhjälpmedel. Det är oftare kvinnor som pratar mer öppet om detta ämne. Å andra sidan är det mer av ett tabuämne att diskutera bruket av sexleksaker för män.

 Jag undrar varför det står så till. Det är kanske mer normalt för kvinnor att använda hjälpmedel för att stimulera sitt sexliv när de inte har en partner. Jag brukar inte besöka sexhops och det ville vara intressant att se hur många män och kvinnor köper sexleksaker. Plus om de är singel eller i förhållanden. Men det känns också lite pinsamt att kolla sexlekar i butiker. Därför tycker jag att det är jättebra med online sexshops. Det är inte alla som erbjuder speciella produkter för män, men det är många som gör det. Jag kan ge ett exempel med Sinful.se. Det är bara att våga klicka vidare och bli klokare på området!

No Comments »

Från det fula till det fina!

maj 31st, 2013 | by | andra intressen, personliga inlägg

maj
31

SONY DSC

Från det fula till det fina!

I detta inlägg ska jag berätta en historia om en vänninna. Här kommer den:

Det långa svarta håret var hon sjukt trött på, ville ha ändring. Hon beslöt sig för att klippa håret kort och färga det en aning ljusare. Bokade en tid hos en grym frisörska och klev in det nya livet. Under tiden som frisörskan klippte hennes hår kortare och kortare, kändes det som en stor lättnad, en börda som frigjordes och hennes nya look skulle innebära en ny framtid. Under det svarta långa håret, gömde det sig en liten tjej, som inte hade så mkt lycka i sitt nuvarande liv på grund av att hon inte såg ljuset i någonting och var helt enkelt blind – vad jag menar med blindhet är att hon hade gett upp hoppet om att hitta kärleken, hitta ett bättre jobb, resa, ha en bra ekonomi och vara glad helt enkelt.

 

Att klippa av håret var en stor börda som lättades, detta var första steget i det nya livet. Nästa steg var rökning, eftersom hon var en storrökare så var det väldigt svårt att sluta upp med cigarrettrökningen. Hennes mål var att sluta röka, så började hon kolla runt lite på internet och hittade massvis av olika hjälpmedel som till exempel – nikotinplåster och e cigaretter från http://www.eciggshop.se/! Hon fastnade direkt för e cigaretten, tydligen så är det en grymt bra lösning. En e cigarett är en så kallad elektronisk cigarett, istället för rök så andas du in ånga och skadar varken dig eller din omgivning. Med e cigaretten tillkommer e juice från Eciggshop.se – e juice finns med och utan nikotin.

 

Idag är hon tobaksrökfri och lever ett lyckligt, hälsosamt liv.

No Comments »