Ekoprodukter

juni 5th, 2013 | by | vardagen

jun
05

shutterstock_100190189

I detta inlägg vill jag gärna komma djupare in på ekologiska produkter och kläder i Sverige. Detta ämne är särskillt viktigt när det gäller barn och gravida. Därför kommer jag att fokusera på ekologiska mammakläder, barnkläder och babyartiklar.

Det är en bra nyhet att det nuförtiden finns många svenska affärer som specialiserar sig på att sälja miljövänliga kläder i ekologiska material till både barn och mammor. De flesta av dem har även webbshops på nätet. En sådan webbshop är till exempel MammaShop.

Men vad behövs det för att kläderna och produkterna ska vara ekologiska? För det första ska de vara tillverkade i 100% ekologiskt material som till exempel bomull vad gäller kläder.  Produkter omfattar också olika slags babyartiklar som leksaker, mjukisar, burkar, nappflaskor med mera. De ska vara helt fria från skadliga och giftiga kemikalier som bisfenoler och ftalater. På så sätt uppfyller de alla säkerhetskrav och är inte farliga för barn. I Sverige och EU som helhet finns det ett förbud mot Bisfenol A i nappflaskor. Ett annat bra exempel på ekologiska babytillbehör är BPA-fria matskålar. BPA eller Bisfenol A är alltså en av de vanligaste plastkemikalier i världen. Det farliga med den är att den frigörs när plasten värms i en mikrovågsugn. Jag skulle rekommendera att alltid kolla om den produkt man köper är giftfri.

 

No Comments »