Tall Ships Races 2013

juli 10th, 2013 | by | reseupplevelser

jul
10

shutterstock_137278964

Förra veckan var jag på besök i Aarhus för att se de kända Tall Ships Races 2013. Det var mycker spännande att se ca. 100 segelbåtar på hamnen och vädret var med oss under hela evenemanget. Det var härligt!

Ni undrar kanske vad Tall Ships är för något? Tall Ships Races är en internationell kappsegling för segelfartyg och stora segelbåtar som hålls varje år i olika sjöar som Medelhavet, Atlanten, Nordsjön och Östersjön. Kappseglingen organiseras av Sail Training International och ger unga matroser möjlighet för att lära sig att segla och styra en båt. I 2007 var Stockholm en av värdstäderna tillsammans med  Århus, Kotka, Stockholm, Szczecin. I år är Stockholm inte med men jag ville gärna se evenemanget och besökte en polare i Århus. Rutten i 2013 är Århus – Helsinki – Riga – Szczecin.

Det var en fantastisk upplevelse vid hamnen med musik, läcker mat och storslagna segelbåtar. Jag blev mest imponerad av de brasilienska och mexikanska skeppen. Kanonbra skepp! Också de danska skeppen Danmark och Georg Stage. Organisationen var helt i toppen. Jag träffade många intressanta människor. En av dem är ägaren av resebyrån Seatravel, som har kontor i Danmark, men tjänar hela Skandinavien. De erbjuder båtcharterresor i Grekland, Kroatien och Karibien. Dessutom kan man åka kanalbåt i England och Frankrike med dem. Här finns det allmän information om hur ni kan hyra båt. Om ni är intresserade av kanalbåt, kolla här. Jag vill inte göra reklam för resebyrån, men ägaren verkade vara mycket vänlig och jag vill bara dela med mig av mina intryck. Jag tänker faktiskt själv åka på båtcharter nästa år.

No Comments »