Sexuell hälsa

juni 7th, 2013 | by | blandat, personliga inlägg

jun
07

shutterstock_115986493

Sexualitet är utan tvekan en viktig del av människors liv. Att ha ett tillfredsställande sexliv är nämligen en förutsättning för folkhälsan. Undersökningar visar att det finns tidligt sammanhang mellan  sexuellt välbefinnande och bra livskvalitet. Men vad om man är singel?

Nu för tiden är det många som bor utan sambo eller en fast livspartner. Singellivet och singelkulturen har blivit mer utspridda bland befolkningen. I takt med denna utveckling har det också blivit mer populärt att använda sexhjälpmedel. Det är oftare kvinnor som pratar mer öppet om detta ämne. Å andra sidan är det mer av ett tabuämne att diskutera bruket av sexleksaker för män.

 Jag undrar varför det står så till. Det är kanske mer normalt för kvinnor att använda hjälpmedel för att stimulera sitt sexliv när de inte har en partner. Jag brukar inte besöka sexhops och det ville vara intressant att se hur många män och kvinnor köper sexleksaker. Plus om de är singel eller i förhållanden. Men det känns också lite pinsamt att kolla sexlekar i butiker. Därför tycker jag att det är jättebra med online sexshops. Det är inte alla som erbjuder speciella produkter för män, men det är många som gör det. Jag kan ge ett exempel med Sinful.se. Det är bara att våga klicka vidare och bli klokare på området!

No Comments »

Miljövänlig rökning

maj 7th, 2013 | by | blandat

maj
07

shutterstock_57057778

Cigarettrökning har blivit  populärt under de senaste  årtiondena därför att rökning har förvandlats till en symbol för att vara cool och hip. Alla vet att rökning är skadlig för hälsan samt att den framkallar lungcancer och andra allvarliga sjukdommar. Som en passiv rökare tycker jag att det inte är trevligt att inhalera den giftiga röken från mina vänners cigaretter överhuvudtaget. Jag är glad för att höra att man har kommit med ett alternativ till cigaretter och det är nämligen elektroniska cigaretter.

De innehåller inte tobak och cancerogena ämnen som tjära, koloxid, arsenik, bly, cyanid, salpeter,  bensen, radon, aceton osv. När du röker en  e cigarett utsätter du inte miljön och andra människor i din omgivning för farlig passiv rökning. En annan fördel är att det inte  uppstår någon eld eller glöd. Därför kan e cigaretter användas tryggt på många ställen i naturen där det annars är farligt att tända eld. Man får heller inte dålig andedräkt och rökstinkande kläder efter att röka e cigaretter. Det är bara bra för alla rökare som gärna vill bli av med cigarettberoendet eftersom det inte medför några abstinensbesvär eller humorsvängningar. Sist men inte minst undviker man att ha gula tänder samt att missfärga sina väggar hemma. Med tanke på alla dessa fördelar utgör e cigaretter ett mycket bra alternativ till vanliga cigaretter, som bidrar positivt både till miljön och till människors hälsa.

No Comments »